CERCLE SOLIDARI D'AMICS DE SOPOCINO


SOPOCINO és l'associació de veïns del barri de Cite Verte Nord a Yaundé, la capital de Camerun. És un barri degradat, de construccions precàries, on són els propis veïns qui estan promovent les millores de les condicions de vida dels seus habitants: construint carrers, clavagueram, pous d'aigua potable, enllumenat públic, etc...

 
En aquesta línia s'han proposat un nou repte: habilitar un espai com a biblioteca per a tots els habitants del barri, però molt especialment per als nens, que malgrat estar escolaritzats en la seva major part, no disposen de llibres ni a l'escola, ni molt menys a casa seva. En aquest sentit la biblioteca cumplirà un doble objectiu: per un costat fomentar i reforçar els hàbits de lectura de nens i adults i, per l'altre, oferir un lloc on anar i estar-se com alternativa al carrer.

En un dels vídeos adjunts podeu veure a M. Yopa, president de SOPOCINO, explicant el projecte. A l'altre, trobareu un recull d'imatges de la nostra última visita al projecte on vam formalitzar el el contracte amb l'acord de col.laboració.